Birden Fazla Domain Almak için En İyi 5 Neden

Hangi isim veya alan adıyla dikkatleri üzerinize çekeceğiniz belli olmaz. Hem web sitesi içeriği hem de dikkat çekici bir alan adı ile farklı isimlerde domain adresi alabilirsiniz. Böylece avantajınız daha fazla olacaktır. İstediğiniz kadar domain adresini ve alan adını kendi adınıza veya kurumunuz adına almanız mümkün.

Yazım hatası riski

Eğer diğer web sitenizde yazım hatası riski varsa elinizde domain adresi aldığınız ve sürekli güncel olarak kullandığınız diğer adresten işlerinize devam edebilirsiniz. Birden fazla domain adıyla aynı zamanda arama motorlarında üst sıralara çıkma şansınız daha fazla olacaktır. Yazım hatası riski olan bir web siteniz varsa bu size ileriki süreçte de sorun çıkabilir. Bu yüzden elinizdeki diğer domain adresleri ve web siteleri size avantaj sağlayacaktır.

Benzer olmayan isimler

Domain alırken başkalarında olan isimlerle benzer olmayan isimleri tercih etmelisiniz. Böylece kendi kimliğinizi ön plana çıkarırsınız. Benzerlik karmaşaya ve hedef kitlenin sizi diğer web sitelerinden ayırmamasına neden olabilir. Hatta kendi açtığınız birden fazla web sitesinin alan adlarının ve adreslerinin de farklı olması sizin için avantaj sağlayabilir. Domain almadan önce domain sorgulama şarttır. O isimde başka bir adres varsa yeni çözümler geliştirmek ve kendinize özel tescilli bir isim bulmak zorundasınız. Size ve kurumunuza özel benzersiz ve dikkat çekici domain alan adları için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

İsim değişikliği

İsim değişikliği sıkça karşılaşılan bir durumdur. Bir sene aynı alan adı ile web sitesini işleten biri verim alamıyorsa isim değişikliği yapabilir. İsim değişikliği web adresinin tamamında yapılabildiği gibi sadece alan adında, uzantısında veya URL adresinde yapılabilir. Bazı firma veya kişiler ise kendi özel nedenlerinden veya iş ayrılıkları yüzünden web adresinde isim değişikliği yapmak isteyebilir. Gelişen teknoloji ile hedef kitlenizi kaybetmeden isim değişikliği yapabilirsiniz. Tüm bu işler bilgisayar üzerinde eğitim almış uzman kişiler tarafından yapıldığında güvenlik sağlar. Sorunsuz bir domain alan adı ve isim değişikliği hizmetleri için profesyonel hizmetlerimizden yararlanabilirsiniz.

Tanımlayıcı ad;

Sunucuya bağlanmak için tanımlayıcı ad doğru olmalıdır. Doğru olmayan alan adları ile web sitesine girmek sunucuya bağlanmak mümkün değildir. Bu durumda kullanıcılara hata sinyali verilir ve burada bir güvenlik sorunu olduğu bildirilir. Seçtiğiniz ad yalnızca size özel olmalıdır. Aksi takdirde web sitenize bağlantı gerçekleşmez. Ayrıca patent ve tescili alınmayan bir web sitesinde güvenlik sorunu ile yasal sorunlar yaşanır. Domain adresleri belli bir ücret karşılığında satılır. Ancak her yerden alınan sıradan isimlerle başarıya ulaşmak oldukça zordur. Bunun yerine tüm web site çalışmalarının profesyonel olarak yapıldığı domain sorgulama hizmeti veren firmalarla çalışmak gerekir. Domain sorgulama ve web site kurulum hizmetleri için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Yeni gTLD’ler:

Oldukça gelişmiş bir teknoloji ile hazırlanan yeni gTLD’ler son yıllarda güvenlik açısında tercih edilen yüksek performanslı yazılım uygulamalarıdır. Kurumsal alanlarda tüm dünyayla bağlantı ve satışlarda güvenlik ve kolaylık sağlar. Son derece büyük alan kaplayan internet ortamında artık alan adı bulmak oldukça zorlaştı. Yeni gTLD’ler ile bu sorunların üstesinden gelmek amaçlanıyor. Yalnızca alan adlarında değil web sitesinin alt yapısının güvenli oluşturulmasında da bu uygulamalara ihtiyaç duyuluyor. Hizmet daha kolay ve hesaplamalar hızlı yapıldığı için yeni gTLD’ler günümüzde web sitelerinde olmazsa olmaz ihtiyaçlar haline geldi. Yeni gTLD’ler hakkında detaylı bilgi ve hizmet için web sitemizden iletişime geçebilirsiniz.