Domain Satın Aldıktan Sonra Ne Yapmalı?

Domain bir web sitesinin adıdır. Bu ad adres, alan adı ve domain uzantıları ile bir bütündür. Web sitesi açmak istiyorsunuz ve hedef kitlenizin sizi fark etmesi ve size daha kolay ulaşması için bazı unsurları bu işin tekniğine uygun olarak yapmak gerekiyor. Domain alan adları ücretli olarak satılır ve yılda bir kez tescil yenilemesi yapmak gerekir. Ayrıca aldığınız isimin patenti alarak bu isimi yasal zeminde kendinize almalısınız. Tescili yapılmamış patenti alınmamış isimler başkası tarafından kullanıldığında sizin herhangi bir talep ve şikâyet hakkınız olmayacaktır.

Domain adı alırken seçtiğiniz alan adının dikkat çekici olması önemlidir. Çünkü artık bu isim sizinle özleşecek ve web sitenizle birlikte firmanız veya ürününüz bu isimle bilinecektir. Dikkat çekici ve başkasında olmayan veya çok benzerlik taşımayan isimleri seçmelisiniz. Böylece hedef kitlenizin web sitenize bağlanması daha kolay olacaktır. Seçtiğiniz alan adının kısa olması da oldukça avantajlı olacaktır. Domain alan adında uzantı adları da son derece önemlidir. Tüm dünyada milyonlarca insan web sitesi açıyor veya kullanıyor diyebiliriz. Ve en çok kullanılan domain uzantısı da,  .com olarak biliniyor. Bu yüzden seçtiğiniz isim ve .com aynı olduğunda bu ismi satın alamıyorsunuz. .com yerine .net, tr veya org gibi uzantıları da kullanabilirsiniz.

Domain Seçiminde Dikkat Edilmesi Gereken Unsurlar

Domain alan adlarındaki benzerlik çok fazla olmamalı. Özellikle Google arama motorunda yapılan aramalarda o isimle ilgili benzer kelimelerle kullanıcıyı yönlendirir. Bunun için benzer web siteleri kullanıcıların önüne seçenek olarak çıkacaktır. Farklı, dikkat çekici ve benzerlik taşımayan isimler size daha kolay ulaşılmasını sağlayacaktır. Adresin doğru olması gerekir. Hata olan web sitesi adreslerinde uyarı gelir ve web adresiniz tanımlanamaz. SSL sertifikası olan web sitelerinde bu durum çok fazla yaşanmaz. Bu yüzden güvenlik sertifikası olarak bilinen SSL belgesi web sitesi kullanıcılarının alması gereken bir sertifikadır. Anahtar kelime seçimi de arama çubuğunda yükseltecek önemli bir faktördür. Size özel dikkat çekici domain alan adı ve güvenilir web adresleri için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Domain satın aldıktan sonra yılda bir kez web adresinizi tescil ettirmeniz gerekmektedir. Tabi web siteniz için bu sürede SEO çalışmaları yapmanız gerekecektir. Anahtar kelime, özgün makale, ürün satışları ve sürekli güncelleyerek web sitenizi sürekli güncel ve fark edilir durumda tutmanız gerekir. Siteniz ne kadar çok tıklanırsa yükselip Google tarafından fark edilmesi de o kadar hızlı olacaktır. Bu yüzden sürekli güncelleme en önemli faktördür. Siteniz fark edildiğinde Google tarafından reklam ve para alacağınız için artık siteniz kazanç sağlamış olacaktır. Domain satın alırken her türlü araştırmayı yapmak ve domain sorgulama işlemini profesyonel bir çerçevede gerçekleştirmek gerekir. Ancak bu konuda profesyonel bir destek sizi hızlı bir şekilde amacınıza ulaştıracaktır. (https://bolivarescapes.com/)

Teknoloji her gün yenileniyor ve internet üzerinden artık tüm dünyayla iletişime geçip ticaret yapma olanağı sunuluyor. Resmi, özel, kurumsal tüm çalışmalarda artık web sitesi almak kaçınılmazdır.  Domain adresi ile web sitenize günde kaç kişi girmiş çıkmış, müşteri talepleri, yorumları başta olmak üzere tüm detayları anında görüntüleme imkânına sahip olursunuz. Bu sayede değişiklik ve yenilik yaparak sitenizdeki eksiklik ve yanlışlıkları giderebilirsiniz. Firmalar web sitesinde verdiği hizmetlerle marka değerlerini ve prestijlerini yükseltirler. Her konuda her alanda kişisel veya kurumsal web siteleri için size özel bir domain adresinize ihtiyacınız olacak. Size özel sorunsuz bir domain alan adı ve web site hizmetleri için bizimle iletişime geçebilirsiniz.