Domain Satın Alırken Dikkat Etmeniz Gereken 5 Şey

Yeni bir domain adresi alırken dikkat etmeniz gereken şeyler vardır. Aksi takdirde sitenizi kullanamaz ve Google üzerinden kimseye ulaşamazsınız. Domain sorgulama ile bu konuda tüm işlemleri sorunsuz ve eksiksiz bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

1. Uzunluk;

Birçok Web sitesinde uzunluk uzantısı. com olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu yüzden yeni alan adı alanlar bu uzantının kendi web sitelerinin ismiyle başka birinde veya kurumda olmamasına son derece dikkat etmelidir. Eğer, .com kullanılmışsa .com.tr , net veya org. olarak bu uzantıyı değiştirmek gerekir. Bu uzantılar sizin isminizde başka web sitelerinde kullanılmış ve siz bunu kullanmakta ısrarlı olursanız başlangıçta Google tarafından bu kabul edilmeyecektir. Sonrasında ise başkasına tescilli olan bu uzantı için karşı tarafa patent hakkı doğacaktır.

2. Basitlik;

Web site veya alan adınızın basit okunabilir, basit söylenebilir ve aynı zamanda dikkat çekici olması gerekir. Bu şekilde hedef kitleye ulaşmanız daha hızlı bir şekilde gerçekleşecektir. Alan adınızın basit olması kadar kısa olması da kullanımda inanılmaz avantajlar sağlayacaktır. Alan adınızın dikkat çekiciliği kullanıcı ve müşteri kitleleriniz tarafından fark edilecektir. Markanız veya satışınızı yaptığınız ürünle uyumlu bir ad olması da web sitenizin fark edilmesinde önemli bir yere sahiptir. Kısa ve basit alan adlarında yenileme, ekleme ve değişiklik yapmakta bir o kadar kolay olacaktır.

3. Anahtar Kelimeler;

Domain almanın en zahmetli yanlarından birisi kullanacağınız domain adının ve anahtar kelimelerin birileri tarafından kullanılıp kullanılmadığını öğrenmektir. Anahtar kelimeler hem popüler hem de web sitenizle uyumlu olmalıdır. Alan adlarını ve anahtar kelimeleri domain sorgulama ile araştırarak başkası tarafından kullanılıp kullanılmadığını tespit edebilirsiniz. Arama motorlarında bir arama yaparken Google girdiğiniz kelimelerle ilgili alternatif kelimeler sunar size. Bu kelimelerden hangisini arıyorsanız ona tıklamanız yeterli olur. İşte anahtar kelimeler de arama motorlarında seçenek olarak sunulan kelimelerden oluşmalıdır. Tabi bu çalışmaları herkesin yapabilmesi mümkün değildir. Web sitesi alan adı, domain sorgulama ve konu hakkındaki diğer işlemler için firmamızdan profesyonel hizmet alabilirsiniz.

4. Marka Adı;

Marka adınız sizin her şeyinizdir. Sattığınız üründen kalitenize kadar sizi simgeleyen ve sizle özleşmiş bir addır bu. Tabi siz de marka adınızı sitenizde kullanmak istersiniz. Daha önce kullandığınız marka adı başkasında tescilli olabilir veya uzantı birebir aynı olabilir. Bu durumda farklı yöntemler kullanılabilir. Örneğin markanızın baş harfleri ile yeni bir ad yaratılabilir. Marka adınızı kullanan kişiden bu ad satın alınabilir. Ancak bu süreç yalnızca marka adı ile bitmez. Anahtar kelime seçiminde alan uzantısına kadar tüm detaylar bir bir incelenmelidir. Web sitesi adı, alan adı ve anahtar kelimelerde dikkat çekicilik, basitlik ve markanızla özleşmiş bir isim olması da önemlidir. Uygun fiyat seçeneklerimizle domain sorgulama hizmetlerimizden yararlanabilirsiniz.

5. Web Sitesi Adı;

Mükemmel bir site kurmak ve sitenin sorunsuz olarak işleyişini sağlamak için web sitesini oluşturmadan önce domain sorgulamanın profesyonel bir şekilde yapılması gerekir. Eski web site adınız ve yeni almak istediğiniz web site adı için bazı çalışmaların yapılması gerekir. Başkasında olup olmadığı kadar seçtiğiniz adresin özgün, kısa ve dikkat çekici olmasına da önem vermelisiniz. Sırayla aşama aşama dikkat edilmesi gereken konular çözümlenmelidir. Domain sorgulama ile bu işlemler hız kazanmakta ve güvenilir bir şekilde çözülmektedir. Domain sorgulama, alan uzantısı,  ve web sitenize uygun dikkat çekici alan adları için sitemizden online iletişime geçebilirsiniz.