Domain Sorgulamada Chrome Eklentisi

Domain sorgulama internet sitelerine ilk giriş kapısıdır. İnternet üzerindeki web sitelerinin giriş adreslerine domain sorgulama denir. Domain (alan adı) sorgulama ile aradığınız domaini tespit edip belirttiğiniz domaini tescil edebilirsiniz. Domain (alan adı) sorgulamak için kısa yol da diyebiliriz aslında.

Chrome Eklentisi Nasıl Kurulur?

Chrome Eklentisi kurmak için tıklayınız. İlk olarak aşağıda gösterilen görseldeki “Chrome’a Ekle” butonuna basınız.

Chrome Eklentisine tıkladıktan sonra karşınıza açılır menü çıkacaktır. Daha sonra açılan sayfada “Uzantı Ekle” linkine tıklayarak ilerleyiniz.

“Uzantı Ekle” butonuna bastıktan sonra karşınıza çıkacak olan kısmı çarpıya basarak kapatabilirsiniz.

Daha sonra uzantıları seçmek için sağ üst köşedeki mavi ikona tıklayarak uzantıları seçebilirsiniz, böylece domainlerinizi kolayca sorgulatıp tescil ettirebilirsiniz.

Bu kısımdan sonra “domainsorgulama” yazan yere alan adınızı yazarak sorgulatıp detay kısmından daha fazla bilgiye sahip olabilirsiniz.

Artık birçok işimizi internet üzerinden yapmaktayız, hem daha karlı hem de daha hızlı. İşinizi daha çok kolaylaştırmak için Chrome Eklentisini kullanarak hem reklamsız hem de daha hızla bir şekilde işlemlerinizi halledebilirsiniz.

Chrome eklentisini kullanan bireylerin neler düşündüklerini görebilir ve sizde yorum yapabilirsiniz.

Domain Tescil

Müsait olan domainlerin kayıt işlemine domain tescil denir. Tescili yapılmış olan domainler 1 yıl ile 10 yıl arasında kayda alınmaktadır. Domainlerin tescil süresi bittikten sonra ilk 1 ay domain süresini ilk uzatma hakkı domain tescil sahibine aittir.