İstediğiniz Domain Adresi Alındıysa Ne Yapmalısınız?

İnternetin yaygın kullanılması ile birlikte kullanıcılar kendilerine özgün isimleri almakta bazen gecikmektedirler. Bu gibi durumlarda kullanıcı ya başka bir isim bulmalı, ya da domain sahibi ile iletişime geçerek sahibinden ismi satın almalıdır. Eğer satın alma isteğine karşılık olumsuz bir geri bildirim alınırsa yapacak tek şey bir yıl boyunca beklemektir. Bir yılsonunda domaine sahip olan kişi tekrar ismi alma hakkını yenilemezse size alma hakkı doğacaktır. Eğer profesyonel bir işletme sahibi iseniz bu gibi olumsuz örneklerle karşılaşmamak için bizim ile irtibata geçebilirsiniz. Biz sizin yerinize domain kaydı, web site yönetimi, arama motorlarında ilk sıralara çıkma gibi online işlerinizi yönetebiliriz.

Site yönetiminde en önemli konulardan birisi de sitelerin SSL sertifikası olmasıdır. Bu sayede site ile iki nokta arasındaki iletişim şifreli bir şekilde ve güvenli olarak yapılmaktadır. Normal bir kullanıcı için pek akla gelmeyen bu konular şirket siteleri için çok fazla önem taşır. Şirketimizin hizmetleri arasında yer alan SSL sertifikası alma işlemi de sizin için yapabileceğimiz hizmetlerden sadece bir tanesidir. SSL gönderilen bilgiyi sadece gönderilen adres tarafından çözülecek bir şifreleme ile gönderip alma şeklidir. Normal şartlarda bu şifrelemeyi asla kıramaz ve çözemezsiniz.

Web Barındırma Alanının Önemi

İnternet sitesinin iyi ve hızlı bir kullanıma sahip olabilmesi için sitenizin bağlı olduğu web sunucusunun da kaliteli, hızlı, yüksek trafiğe uygun, güvenli ve tüm kodlama sistemlerini desteklemesi çok önemlidir. Siteniz ne kadar kaliteli ve pahalı olursa olsun web hizmeti aldığınız sunucu siteniz için yeterli değilse tüm emekleriniz ve paranız boş yere harcanmış demektir. Sunucu kiralama internet üzerinde en yaygın olarak kullanılan bir sistemdir. Eğer ticari bir faaliyet yapıyorsanız veya gücünüz yeterli ise kendi sunucunuzu da kurabilir ve sadece size ait bir sistem sahibi olabilirsiniz. Bu şekilde yapmak büyük firmalar için en doğru yol olacaktır. Sadece özel kullanımınıza ait olan bir sunucu sizi diğer rakipleriniz karşısında bir adım daha öne taşıyacaktır.

Her ne şekilde olursa olsun bir firma kesinlikle domain kaydı yaptırmalıdır. Domain kayıtları tescil yaptırılmalıdır. 1 yıl süreyle ve her yıl domain kayıt tescillerinin yenilenmesi gerekir. Tescil bu adresin size ait olduğunu gösterir. Domain satın alırken bazı unsurları da göz ardı etmemek gerekir. Öncelikle aldığınız alan adınızın başkasında olmaması gerekir. Eğer başka biri bu adreste web sitesi yani domain almışsa bu adresi artık kullanamazsınız. Ancak bu kişi adresi size satmayı kabul ederse belli bir ücret karşılığında bu ismi kendi üzerinize tescil ettirebilirsiniz. Ticari faaliyetler, özel veya resmi kurumlar yani her konuda ve herkes domain adresi alarak web sitesi kurabilir. Aldığınız adın kısa olması ve dikkat çekici olması sizin hedef kitleye daha çabuk ulaşmanızı sağlayacaktır.

Sunucuya ulaşılması için kısalık kadar güvenlik önlemlerinin alınması gerekir. Güvenlik önlemleri ise internet üzerinde ve Google tarafından belirlenen kurallar çerçevesinde sağlanmaktadır. Anahtar kelime seçimi de domain kullanıcıları için son derece önemli bir unsurdur. Anahtar kelime ne kadar doğru seçilirse Google arama çubuklarında üst sıralarda bu kelime aramalarla hedef kitlenizin size ulaşması doğru orantılı olacaktır. Domain satın aldıktan sonra da kullanıcının dikkat etmesi gereken şeyler vardır. Güncellik, özgün makale girişi bunların başında yer almaktadır. Tüm bu konularda profesyonel olmayabilirsiniz. Profesyonel yardımla güvenilir bir web sitesi oluşturabilir ve domain adresi satın alabilirsiniz. Bizimle sitemizden iletişime geçerek profesyonel yardım alabilirsiniz.