SSL Sertifikası Nedir Ne İşe Yarar?

İnternet üzerinde her gün milyonlarca hatta belki daha fazla veri girişi gerçekleşir. Bu girişleri daha güvenli hale getirmek için bazı sertifikalara ve işlemlere ihtiyaç duyulur. Ssl ile web sitesi adreslerinin doğru olup olmadığı tespit edilir. Sunucuya gönderilen bilgiler SSL ile şifreli olarak sunulur. Bu şifreyi doğru girerek web sitesine giriş sağlanır.

Yazım Hatası Riski

SSL bir güvenlik protokolüdür ve bu sertifikayı alan web siteleri güvenli web siteleri olarak ifade edilir. Veri giriş çıkışları ve akışları sırasında şifreleme yöntemi ile tüm bilgiler koruma altına alınır. Bu sertifikayla kötü amaçlı her türlü saldırı ve yönlendirmelerde engellenmektedir. Eğer URL ve web sitesi alan adınızda bir yanlışlık varsa sunucunuz sizin adresinize ulaşamayacaktır. Bu yüzden yazım hatalarına dikkat etmek gerekir.

Benzer olmayan isimler

Bazı web sitelerine tıklandığında güvenli değil uyarısı gelir. İşte bu siteler SSL sertifikası almayan web siteleridir. Buda web sitesinin Google arama motorlarında alt sıralara düşmesine neden olur. Benzer olmayan isimler tercih edilmeli, çünkü benzer isimlerde yapılan aramalarda web sitenizin fark edilmesi daha zor olacaktır. Benzer olmayan, sıra dışı, basit ve kısa alan adları her zaman daha avantajlıdır. İsimlerin benzerliği SSL açısından bir sorun teşkil etmez. URL, web adı ve uzantılar farklı olduğu sürece benzerlik güvenlik açısından herhangi bir sorun yaratmayacaktır.

İsim değişikliği

Tek bir harfle yapılan isim değişikliği bile alan adınızı kapsamıyor olabilir. www eklemeden yapılan bir arama ile sunucuya bağlanamayabilirsiniz. Burada yapmanız gereken tek şey web adresi tam olarak girmenizdir. Başka bir alan adı ile karıştığında ise hata ekranı verilerek güvenli değil yazısı görülür. Bu sorunları yaşamamak için çoklu alan adıyla alınan SSL sertifikaları tercih edilmektedir. Bunun dışında isim değişikliği yapmak isteyebilirsiniz. Sertifika protokolü dahilinde bunu yapmak mümkün. Özellikle kısa alan adı seçimlerinde isim değişiklikleri daha kolay bir şekilde yapılmaktadır. SSL hem sunucu hem de kullanıcı ve ziyaretçiler için baştan sona güvenlik sağlayan bir protokol olup, prestij ve kaliteye önem veren kişi ve kurumlar tarafından önemle uygulanır.

Tanımlayıcı ad

Aldığınız alan adı sisin tanımlayıcı adınızdır. SSL sertifikası alarak sahip olduğunuz bu ad ile giriş yaparken yapacağınız eksik veya hatalı bir giriş kabul edilmeyecektir. Bu durumda uyarı gelir ve tanımlayıcı adınızın bu olmadığını girişin güvenliği olmadığını bildirir. Girdiğiniz tanımlayıcı adı SSL sertifikası ile doğrulayabilirsiniz. Domain sorgulama, SSL sertifikası ve protokolü başta olma üzere web sitesi kurmak ve sorunsuz bir şekilde işletmek için profesyonel bir çalışma yapılması gerekir. Bunun için firmamızdan profesyonel yardım alabilirsiniz. Uygun fiyat ve sorunsuz web sitesi kurulumu için sitemizden bize ulaşabilirsiniz.

Yeni gTLD’ler

Üst düzey alan adları olarak bilinen yeni gTLD’ler bir web sitesine girmek için alan adının web çubuğuna yazılması gerekir. Alan adı bulmak internetin yaygın olarak kullanıldığı ve web sayısının hızla arttığı günümüzde oldukça zor. Bu yüzden insanlara web sitelerine online olarak ulaşım kolaylığı sağlamak için bu teknik uygulanmaktadır. (usa2goquickstore.com) Her firma kendi gTLD si ile kendi tanıtımını kolayca yapabilir. Alt yapı uygulamalarında profesyonel destekle gTLD kendi web sitenizi kendiniz işletebilirsiniz. Tabi böyle sağlam bir alt yapı için alanında uzman ve güvenilir bir firmaya ihtiyacınız olacak. Bu konuda yardım ve desteğe ihtiyacınız varsa bize güvenebilirsiniz. Sitemizden bizimle birebir iletişime geçin sorunları birlikte çözelim.