Domain Satın Almak İçin 5 Sebep

Web siteleri internet üzerinde yapılan tüm resmi, ticari ve özel işlerin internet üzerinden gerçekleştirilmesini sağlar. Bir web sitesi kurmak için herkesin diğerlerinden farklı bir isme sahip olması gerekir. İşte web sitesi kurarken verilen isim ve açılan adreslere domain adı verilir. Domain sorgulama ise aldığınız ismin daha önce başkaları tarafından alınıp alınmadığını ve tescil edilip edilmediğini gösterir.

1. En fazla kullanılan Domain Uzunluk Uzantıları

Domain uzunluk uzantılarında en çok kullanılan alan adı. com uzantısıdır. Herkes tarafından tercih edilen ve özellikle ticari amaçlı kurulan web sitelerinde kullanılan. com alan adı minimum 3 maksimum 63 karakter olarak belirlenmektedir. .com uzantılı domain adresleri transfer edildikten sonra 1 sene otomatik olarak uzayan alan adlarıdır. .com uzantısında doluluk var ve bu şekilde domain alamıyorsanız com.tr uzantısı ile domain alabilirsiniz.

2. Basitlik Domain Seçimlerinde Neden Önemlidir?

Aslında basitlik aynı zamanda yenilik, hatırlanabilirlik ve kolaylık olarak ifade edilebilir. Kullandığınız alan adı ne kadar basit ise web sitesinin akıllarda kalması da o kadar kolay olacaktır. Karmaşık bir domain adresi insanların giriş yapmasını zorlaştırırken basit bir ad unutulmaz olmanızı sağlayacaktır. Kısa ve basit olan bir domain adına istenildiği zaman ekleme yapılabilir veya bazı yerlerde değişiklik uygulanabilir. Örneğin marka veya firmanın baş harfleri kullanılıp.com veya com. Tr ile kısa bir alan adı hazırlanabilir.

3. Domain Anahtar Kelimeler,

Kullanılan alan adlarında ilgi çekici anahtar kelimeler kullanılabilir. Ancak bunlarda mantık son derece önemlidir. Doğru anahtar kelime seçimi alan adınıza doğrudan etki edecektir. Anahtar kelime kullanımı web sitesi sahiplerinin sitelerine daha fazla kişi çekebilmeleri için kullandıkları bir yöntemdir. Bu kelimeler Google tarafından fark edilir ve web sitesinin üst sıralara çıkmasını sağlar. Domain anahtar kelime çalışması tamamı ile bir Google aracı olarak bilinmektedir. Bu yüzden en doğru kelimeleri seçmek sitenin üst sıralara çıkmasını sağlayan bir SEO çalışması ile mümkündür. Anahtar kelimeleri belirlerken insanların o konu hakkındaki aramalarını nasıl yapacağını da iyi tespit etmek gerekir.

4. Domain Marka Adı

Yeni bir marka adı yaratacaksınız ve bu adın sizin satacağınız ürünle ve firmanızla özleşmesi gerekir. Ayrıca satış sisteminiz de bu adı belirlemenizde önemli rol oynayacaktır. Eğer web sitesi için bir marka adı düşünüyorsanız domain sorgulama kurallarına uygun şekilde bir seçim ve çalışma yapmalısınız. Daha önce başkası tarafından kullanılmaması olması da son derece önemlidir. Eski marka adınızda da web sitesi için kısaltma veya uzatma yapma ihtiyacı doğabilir. İstediğiniz isim başkası tarafından da alınmış olabilir. İstenilen fiyatlarda anlaştığınız zaman bu kişilerden marka adınızı satın almanız mümkün. Tamamı ile teknik bilgi ile profesyonellik gerektiren marka adı belirlemede bu konuda hizmet veren firmamızdan uygun fiyatlı hizmet alabilirsiniz.

5. Web Sitesi Adı

Web site adı tamamı ile tescil edilip patenti alındığında sizin olabiliyor. Web sitenizin adını bir başkası kullanamaz. Kullandığı zaman yasal hakkınız için dava açmanız mümkün. Web sitesi internette açacağınız siteye giriş yapılabilmesi için gereklidir. Özel, resmi, ticari veya farklı amaçlarla web sitesi almanız gerekmektedir. Aksi takdirde siz müşterilerinize, müşterileriniz de size internet üzerinden ulaşamayacaktır. Aldığınız web siteleri adresleri de sizin domain adresiniz olarak tescillenecektir. Son derece uygun fiyat seçeneklerimizle markanıza ve size özel web sitesi adı ve domain sorgulama hizmetleri vermekteyiz. Domain ve web sitesi tescilleri hakkında merak ettiğiniz her şey için bizimle iletişime geçebilirsiniz.