Geleneksel (.com) ve Yeni Domain (.blog) Adları Nasıl Seçilir?

Domain web sitesine giriş yapmak ve sunuculara bağlanmak için oluşturulan alan adları ve adresleridir. Bu adreslerde eksiklik, hata veya başka sunucu ile aynı adı kullanmak hatadır. Bu şekilde zaten web sitesini hem siz kullanmazsınız hem de hedef kitleniz web sitenizi açamaz. Bunun için özellikle domain alan adı uzantılarınızı doğru seçmelisiniz.

Yazım hatası riski:

Yazım hatası riski sıkça karşılaşılan bir sorundur. Yaptığınız seçim yazım hatası riskini de ortadan kaldırır. Özellikle tire kullanmak SEO açısından uygun değildir. Kısa isim seçimi de yazım hatası riskini ortadan kaldırır. En çok kullanılan. com uzantısı milyonlarca kişi tarafından kullanıldığı için eğer alan adınız diğer web siteleri ile benzerlik gösteriyorsa , .com uzantısı yerine başka bir uzantı seçmelisiniz.

Benzer olmayan isimler:

Benzer olmayan isimler daha çok tercih edilmeli çünkü arama çubuğunda yapılan aramalarda Google diğer site seçeneklerini üst sıralara taşıyabilir. Benzerlik olmamalı çünkü seçtiğiniz size ve markanıza özel olmalı. Bu sayede isminiz sizinle özleşmiş olacaktır. Eğer seçtiğiniz alan adı başkası tarafından kullanılıyor ve patenti alınmışsa bu ismi kesinlikle kullanamazsınız. Aksi durumda karşı tarafa yasal hak doğacaktır. Aldığınız ismin ise mutlaka sizin adınıza tescil edilmiş olması gerekir. Bunun için başvurular yasal çerçevede yapılır ve tescil belgesi yıllık olarak yeniden onaylanır.

İsim değişikliği:

Normal şartlarda isim değişikliği demek SEO kaybetmek demektir. Yani hedef kitleniz sizi daha önce tescillediğiniz isim ile biliyor ve isim değişikliği halinde kendinizi yeniden tanıtacaksınız demektir. Ancak gelişen teknoloji ile SEO kaybı yaşamadan yeni isminizi kullanmanız mümkün. Tabi bu konuda profesyonel bir domain sorgulama ve SEO desteği almak gerekecektir. Özellikle kısa isimli domain alan adlarında değişim daha kolay sağlanabilmektedir. .net, .com, tr gibi uzantılar için değişiklik ise daha kolay çerçevede çözümlenmektedir. Domain isim değişikliği hakkında detaylı bilgi ve profesyonel hizmet olanağı için sitemizden bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Tanımlayıcı ad:

Tanımlayıcı ad sizi doğrulayan alan adıdır. Sizin üzerinize tescil edilmiş ve SSL sertifikası alınmış ad web sitenizin tanımlayıcı adıdır. Şifreniz ve verdiğiniz bilgilerle tanımlayıcı adınız sizin adınıza kayıtlanır. Tanımlayıcı ad ile uzantı veya diğer web adresi bilgileri uyuşmuyorsa tanımlayıcı adınız doğrulanamaz. Siz dahil web sitesine giriş yapmak isteyen herkes burada hata uyarısı alır. Bu durumda tanımlayıcı adınızın doğru ve hatasız olması gerekir. Hatta başka bir web sitesi ile aynı olduğunda da tanımlayıcı adınız doğrulanamaz. Giriş için bazı şifre ve kodlar gerekebilir. Bu durumda tanımlayıcı ad ile oluşturduğunuz size ait bilgileri sisteme girmeniz gerekir. SSL güvenlik sertifikası, domain sorgulama ve yeni bir web sitesi oluşturmak için sitemizden iletişime geçip yardım talebinde bulunabilirsiniz.

Yeni gTLD’ler:

Bu uygulama sayesinde özellikle büyük firmalar web siteleri üzerinden her türlü kaydı güvenlik kapsamında çözebilirler. Faturalandırma, çözümleme, kayıt operatörüne kayıt desteği sağlar. Yeni gTDL’ler ile web sitenizin sağlam bir alt yapısı oluşturulur. Veri akışı daha kolay sağlanır. Web sitesi üzerinde hesaplar ve sorunlar kolayca düzeltilebilir. Güvenlik istihbaratı da bu uygulamaların en önemli unsurlarından birisidir. Sahtekârlıklar engellenir, web sitenizin başkaları tarafından izlenmesi engellenir ve size özel internet profili oluşturma avantajına sahip olursunuz. Tabi bu ek hizmetler tamamı ile müşterinin istek ve talebine bağlı olarak uygulamada yerini alır. Yeni  gTDL’ler ile web sitenizde sağlam alt yapı oluşturmak istiyorsanız bizimle iletişime geçebilirsiniz.